Wat is een otterholt

Otters hebben in hun grote territorium meerdere schuilplekken. Zo'n schuilplaats van een otter heet in Engeland een otterholt. Het zijn vaak natuurlijke holtes waar een otter veilig kan rusten en eventueel jongen werpen. Vaak zijn er één , twee of meerder in en uitgangen. Ligt het droog en tochtvrij. Moet het niet te groot zijn (warmte verlies) maar ook niet te klein (er moet ook meerdere grote jongen in passen). Deze holts kan je ook zelf maken door met verschillende materialen een droge en veilige schuilplek te maken. Ze zijn niet heel kritisch, maar een goede schuilplek die gunstig ligt, wordt natuurlijk vaker gebruikt. In de natuur zijn het vaak tijdelijke plekken omdat de dekking verdwijnt, holen instorten of hout verrot. Er zijn goed ervaringen met het aanbieden van die kunstmatige schuilplekken maar ook veel verschillende bouwsels. Wij hebben een kunstmatige otterholt, de otterholt.nl ontwikkeld die duurzaam is en ook werkt.

Otterholt Ponton 1.0

De Ponton is een otterholt die vooral bedoeld is om te plaatsen waar graven geen optie is. Door de ponton tussen palen te plaatsen is deze ook goed toepasbaar bij verschillende waterstanden. Ook in watergangen met begroeing zoals houtopslag en rietkragen is deze otterholt goed toepasbaar.

Otterholt Burcht 1.0

De Burcht is een holt die ingegraven kan worden in de oever. Met de mogelijkheid van twee toegangspijpen wordt de aantrekkelijkheid groter en is er een ontsnappingsmogelijkheid bij onraad.

Eén pijp is toegankelijk vanuit het water en de tweede pijp is toegankelijk vanaf hat land.

In de holt is een tweede kamer zodat deze tochtvrij is.


Otterholt Brug 1.0

Deze holt is plaatsbaar onder bruggen en in duikers. De holt wordt geplaatst op plaatsen waar geen of weinig verkeersbewegingen plaats vinden.


Deze holt is nog in ontwikkeling.Camera's


We werken aan een camera systeem zodat met een minimale verstoring een inspectie gedaan kan worden.

Welke materialen worden er gebruikt.

We willen waar mogelijk gebruik maken van duurzame materialen die wel lang mee gaan. We willen een product ontwikkelen die lang mee gaat zodat otters het ook ervaren als een object wat in hun territorium thuis hoort.